Case

Case: VAK

RASKAS KALUSTO

Pneumatiikka on mahdollisuus myös joka sään raskaassa kalustossa

Raskas kuorma-autokalusto liikkuu sään vaihteluille alttiina kesät talvet, ja sen mukana kulkee Pimaticin pneumatiikkaratkaisu uuden VAK LK26 koukkulaitteen ohjausjärjestelmässä. Kaikki VAK-tuotteet ovat viimeisteltyjä työvälineitä ammattikäyttöön. Suomen ja Ruotsin maanteillä VAK-perävaunut ovat jo käsite.

 

Pimaticin toimittama ohjausjärjestelmä kulkee osana VAK:in säänkestävää kuljetuskalustoa varmistaen pehmeät kytkennät hydrauliikan toiminnoille. Hytissä sijaitseva joystick ja ohjauskeskus muuttavat sähköiset ohjaukset paineilmatoimisiksi. Ratkaisu on rakenteeltaan yksinkertainen ja käyttövarma.

-Pimaticin ratkaisun ansiosta voimme käyttää koukkulaitteessa ilmaohjattua käyttöventtiiliä sähköohjatun sijasta, mikä on loppukäyttäjän kannalta toimintavarmempi vaihtoehto, kommentoi tekninen asiantuntija Timo Vuorila VAK:ista. Pneumaattinen ratkaisu on luotettava, ja se on lisäksi helppo huoltaa ja ylläpitää, kun kaikki ohjausyksiköt ovat samanlaisia. Voimmekin hyvällä syyllä sanoa, että pneumatiikka on meille käyttäjäystävällisemmän lopputuotteen mahdollistaja, hän lisää.

 

Sovelletun pneumatiikan kokenut konkari

-Pimatic toimittaa meille asennusvalmiin kokonaisuuden samanlaisena jokaiseen laitteeseen. Asennusvalmis komponentti säästää meiltä aikaa ja rahaa. Pimaticilla on pitkä ja vankka kokemus vastaavanlaisten tuotteiden valmistuksesta. He voivat taata sekä laadun että toimitusvarmuuden, Vuorila kertoo.

-Koukkulaitteen ohjausyksikkö on hyvä ja toimiva systeemi. Itse tuotteen lisäksi arvostamme myös sitä, että saamme asioida saman henkilön kanssa. Se nopeuttaa ja helpottaa asioiden hoitoa.

Suomessa VAK on yli 50 prosentin markkinaosuudellaan ollut jo useiden vuosien ajan lämpötilasäädeltyjen perävaunujen markkinajohtaja. Perävaunujen lisäksi yhtiö suunnittelee ja valmistaa muun muassa kuljetuskoreja, vaihtokuormatiloja, kaksi puoliperävaunua toisiinsa kytkeviä V-Slidereita, dollyja, tasonostolaitteita ja koukkulaitteita. VAK työllistää noin 300 henkilöä, ja sen liikevaihto on 60 MEUR.