Case

Case: Valmet

PAPERIKONEET

Pneumaattinen ohjaus- ja kiristyssylinteri kudoksen ohjaukseen

Valmetin paperikoneiden on tarkoitus tuottaa tehokkaasti laadukasta jälkeä niin sellu-, paperi-, kartonki- kuin pehmopaperitehtaissakin eri puolilla maailmaa. Rainan sujuva ajettavuus varmistetaan erilaisilla tehokkailla kudoksenohjausratkaisuilla, joista yksi on Pimaticin pneumaattinen ohjaussylinteri.

 

Kudoksen oikea asento on erittäin tärkeä, jotta sellu-, paperi- ja kartonkikoneiden rainaa voidaan ajaa sujuvasti. Jotta tuotantolinjan ajettavuutta voitaisiin parantaa ja jotta lopputuote pysyisi laadukkaana, on olennaisen tärkeää, että raina pysyy vakaana. Yhtenä Valmetin kudoksenohjausteknologioista Pimaticin pneumaattinen ohjaussylinteri mahdollistaa kustannustehokkaan ja luotettavan sellu-, paperi- ja kartonkikoneiden kudoksenohjauksen.

Matalakitkainen ilmasylinteri liikuttaa ohjaustelaa tarkasti, mikä estää kudosta osumasta koneen runkoon. Ilmasylinteritoimista ohjausta voidaan käyttää sekä märän että kuivan pään sovelluksissa.

”Tämän erillisen ratkaisun ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme vaihtoehdon, joka ei edellytä erillistä automatiikkaa, on helppo huoltaa ja alentaa kustannuksia”, kertoo Valmetin Stretchers and Guides -osaston tuotepäällikkö Jukka Samppala.

”Myös kudoksen kiristyslaitteessa, jota käytetään kudoksen kiristykseen sellu-, paperi- ja kartonkikoneissa, hyödynnetään Pimaticin matalakitkaista sylinteriä.”

 

Syvällinen osaaminen mahdollistaa sovelluskohtaiset ratkaisut

Valmet on maailman johtava sellu-, paperi- ja energiateollisuuden prosessiteknologioiden, automaatioratkaisujen ja palveluiden kehittäjä ja tuottaja.

”Sellu-, paperi- ja kartonkikoneissa käytettävien kudoksenohjauslaitteiden on kestettävä vaativia tuotanto-olosuhteita ja toimittava samalla optimaalisesti”, Samppala selittää.

”Pimatic on kehittänyt tarkan matalakitkaisen sylinterin, joka kestää niin kuumuutta, kosteutta kuin prosesseissa käytettäviä kemikaalejakin. He tuntevat paperikoneiden käyttöolosuhteet ja osaavat suunnitella ja valmistaa tuotteita, jotka täyttävät tämän haastavan ympäristön asettamat vaatimukset.”

”Ilmasylinterillä varustettu pneumaattinen ohjain on systemaattisen ja pitkän tuotekehityksen tulos, ja olemme käyttäneet sitä sekä märän että kuivan pään sovelluksissa jo lähes 15 vuoden ajan. Meille Pimatic on luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo työskennellä ja joka aina löytää ratkaisut ongelmiin”, Samppala toteaa.