Mekaniikkasuunnittelija Saku Siivonen arvostaa Pimaticilla mielekkäitä työtehtäviä ja kokenutta työyhteisöä

Elokuussa 2021 Pimaticin tuotekehitys- ja suunnittelutiimissä mekaniikkasuunnittelijana aloittanut Saku Siivonen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut tekijä. Äetsäläislähtöinen Saku on koulutukseltaan konetekniikan insinööri ja koneistaja, ja hän on työskennellyt aiemmin venttiilejä suunnittelevan ja valmistavan yrityksen palveluksessa koneistajana ja palloventtiilien suunnittelijana. Pimaticillä hän on viihtynyt muun muassa siksi, että yrityksellä on sopivasti rautaa tulessa ja siksi omakin työ pysyy mielekkäänä.

 

Muutamia vuosia Huittisissa asunut Saku Siivonen on 29-vuotias konetekniikan insinööri, jonka työtehtäviin Pimaticilla kuuluu muun muassa olemassa olevien ja uusien tuotteiden kehitystä ja ylläpitoa, tuoterakenteiden luomista ja ylläpitoa sekä muita tuotekehitystehtäviä yhdessä suunnittelutiimin muiden jäsenten kanssa.

Ennen Pimaticia Saku työskenteli kotimaisessa venttiiliyrityksessä koneistajana ja palloventtiilien suunnittelijana, jolloin tuotteiden väliaineena oli pääsääntöisesti vesi ja materiaaleina teräs ja haponkestäväteräs. Tuotteet ja materiaalit olivat näiltä osin erilaiset kuin Pimaticilla, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy yllättävän paljon.

  • On mukavaa pystyä hyödyntämään nykyisessä työssä myös aiempia oppeja. Paljon on toki myös uuden opiskelua, mutta siinä auttaa Pimaticin henkilöstön pitkä kokemus alasta. Tarinoita tuotteiden kehityksestä, valmistuksesta, testauksista ja kokeiluista tuntuu vuosien varrelta riittävän, Saku virnistää.

 

Sopivasti rautaa tulessa

Vuoden päivät talossa olleena Saku kertoo Pimaticin toiminnassa näkyvän työyhteisön pitkä kokemus alasta, materiaaleista ja menetelmistä. Kertynyt kokemus auttaa muun muassa siinä, että aiemmin hyväksi havaittuja materiaaleja ja käytäntöjä osataan soveltaa myös uusiin käyttökohteisiin. Samoihin, jo kertaalleen astuttuihin sudenkuoppiin ei tarvitse eikä kannata astua uudestaan. Vankka kokemus antaa taustalle hyvät lähtökohdat niin uusiin tuotteisiin kuin muuhunkin kehitystyöhön.

  • Pimaticin tuotteissa on erityisen hienoa niiden monipuolisuus. Tuotteita ei ole rajattu tiettyyn käyttöalueeseen, vaan niitä voidaan käyttää ja soveltaa monenlaisissa käyttökohteissa ja olosuhteissa. Asiakastarpeisiin tehdyt tuotteet ovat erityisen hieno asia ja tuovat hyvää vaihtelua vakiotuotteiden rinnalle, Saku kertoo.

Saku pitää tärkeänä myös yrityksen omaa tuotantoa, tuotekehitystä, henkilöstön sitoutumista sekä yrityksen halua kasvaa ja kehittyä.

  • Pimaticilla on mielestäni nyt hyvä vauhti päällä, muutoksia tapahtuu ja kasvuhalua on. On hyvä, kun rautaa on sopivasti tulessa. Siinä ei käy aika pitkäksi, ja työkin pysyy mielekkäänä, Saku toteaa.