Pneumatiikkasovellutuksia ja maailmanparannusta – avainasiakaspäällikkö Mikko Ruostejoki viihtyy Pimaticin rennossa ilmapiirissä

Pimaticin avainasiakaspäällikkö Mikko Ruostejoki, 32, pitää työnsä parhaina puolina mukavaa työporukkaa ja vaihtelevia asiakasprojekteja. Ruostejoki asuu ja työskentelee Forssassa, ja hänen lähimmät kollegansa asuvat eri puolella Suomea. Työnantajassaan hän arvostaa erityisesti molemminpuolista luottamusta, joustavia työjärjestelyjä ja mahdollisuutta lisäkouluttautumiseen.

 

 

Ruostejoen tehtäväkenttään Pimaticilla kuuluu yrityksen isoimpien asiakkuuksien kokonaisvaltainen hoitaminen ja kehitys. Lisäksi hän hoitaa muun muassa uusasiakashankintaa yhdessä muun myyntitiimin kanssa sekä hallinnoi isompia projektikokonaisuuksia.

Kehitämme työssä myös ihan uudenlaisia ratkaisuja, sillä asiakkaan tarvitsemia tuotteita ei ole tarjousvaiheessa usein vielä olemassakaan. Monesti olenkin ikään kuin linkki asiakkaan ja omien suunnittelijoidemme välillä, Ruostejoki tiivistää.

 

Ruostejoen mielestä Pimaticissa yhdistyvät mukavalla tavalla ison ja pienen yrityksen parhaat puolet. Koska yritys ei ole kasvoton kansainvälinen jätti, toiminta on joustavaa ja nopeaa, ja omaan työnkuvaan pääsee vaikuttamaan. Samaan aikaan taustalla on kuitenkin isommatkin hartiat, Dacke-konserni, joten Ruostejoki kokee työnantajansa olevan tavallaan kokoaan isompi.

Pimatic toimii vakaasti ja kuitenkin ketterästi. Puheyhteys johtoon on hyvä, ja olemme tiiviisti yhteyksissä. Jos haluaa kertoa ideoitaan tai kysyä jotain, se ei vaadi muuta kuin että ottaa puhelimen käteen.

 

Väliaine vaihtui

Ruostejoen polku johti Pimaticin avainasiakaspäälliköksi keväällä 2019. Pohjakoulutukseltaan hän on automaatiotekniikan insinööri, mutta suoranaisia alansa töitä hän ei ole toistaiseksi tehnyt. Hän katsoo tekniikan alan koulutuksesta olevan työssä kuitenkin hyvä apu. Ennen Pimaticia hän oli tuotannonsuunnittelijana ja myöhemmin myynti-insinöörinä hydrauliikan alan yrityksessä.

Edellisessä ja nykyisessä työssäni on itse asiassa yllättävänkin paljon samaa. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että väliaine vain vaihtui öljystä ympäristöystävällisempään ilmaan, Ruostejoki nauraa.

 

Pimaticin henkilöstöstä lähes kaikilla on jonkin teknisen alan koulutus tai muutoin tekninen tausta, vaikkakaan ei välttämättä juuri pneumatiikan alalta. Samat perusperiaatteet pätevät, vaikka sovellutukset voivatkin vaihdella.

Vaikka oma polkuni Pimaticille on sattunut olemaan aika suoraviivainen, sanoisin, että tärkeämpää on kuitenkin aito halu ja motivaatio opetella uutta. Työ kyllä opettaa tekijäänsä, Ruostejoki toteaa.

 

Lisäosaamista työntekijälle ja yritykseen

Ruostejoki arvostaa Pimaticissa muiden asioiden ohella sitä, että työnantajalta saa kannustusta lisäkouluttautumiseen työn ohessa. Ruostejoki on itse suorittanut reilun vuoden ajan Tampereen yliopiston tarjoamaa JOKO-johtajuuskoulutusta ja saavuttanut opinnoissaan jo loppusuoran.

Arvostan tätä mahdollisuutta todella paljon. Asian tultua puheeksi sain lämmintä kannustusta työnantajalta ja hyvinkin vapaan valinnan siihen, mitä voisin opiskella. Olen myös saanut käyttää opiskeluun työaikaa. Koulutuksessa on käyty läpi muun muassa yritysjuridiikkaa ja talouspuolta, joten lisäosaaminen hyödyttää jatkossa itseni lisäksi myös työnantajaa, Ruostejoki kertoo.

 

Yliopistotutkinnon ohella Ruostejoki on osallistunut konsernin tarjoamaan koulutukseen, joka on tarjonnut mahdollisuuden keskusteluun, sparrailuun ja ideointiin liiketoiminnan johtamiseen liittyvistä aiheista yhdessä muiden, konsernin eri maista tulevien osallistujien kanssa.

Pimaticilla pidetään työntekijöistä kaikkiaan hyvää huolta. Meillä on mukava ja toisiaan tukeva työporukka, vaihtelevat projektit ja hyvät henkilöstöedut. Vaikka kiiretilanteet totta kai vaihtelevat ja jokainen tekee töitä myös itsenäisesti, on mukava sopia välillä myös kasvokkaisia tapaamisia – ja parantaa siinä sivussa vähän maailmaakin.