Sara Mäkelä löysi unelmiensa työn koneistajana Pimaticilla

Kun kone- ja tuotantotekniikkaa opiskellut Sara Mäkelä etsi uusia työhaasteita syksyllä 2021, hän näki ilmoituksen koneistajan paikasta Pimaticilla Huittisissa. Sara kiinnostui heti tehtävästä, ja tutustuminen yrityksen verkkosivuihin vahvisti positiivista tunnetta. Hän päätti hakea paikkaa – ja tuli valituksi. Nyt vuotta myöhemmin Sara kertoo tarkkuutta vaativan työn soveltuneen hänelle erinomaisesti ja suosittelee sitä lämpimästi myös muille.

 

Sara Mäkelän työtä Pimaticilla on tukenut hyvin kone- ja tuotantotekniikan koulutustausta sekä aiempi kokemus koneistajan työstä. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt tehdä välissä myös muita töitä.

-Hain Pimaticille töihin tavoitellakseni sitä, mitä oikeasti haluan tehdä työkseni. Minuun teki vaikutuksen muun muassa Pimaticin laaja tuotevalikoima ja pitkä kokemus, ja olenkin päässyt tekemään paljon erilaisia tehtäviä. Arvostan myös hyvää työporukkaa, joka otti minut heti hienosti joukkoon mukaan, Sara kertoo.

 

Työn tarkkuus ja monipuolisuus motivoivat

Koneistettavat kappaleet ovat Pimaticilla hyvin monimuotoisia, ja siksi Saran työnkuvaan kuuluu paljon esimerkiksi mittaamista. Kappaleita mitataan muun muassa mittakellolla, mikromerillä tai työntömitalla, ja lisäksi käytössä on erilaisia syvyysmittareita. Työhön kuuluu myös kappaleiden vaihtoa ja muutosten tekemistä ohjelmiin.

-Työ vaatii tarkkuutta, mikä sopii hyvin omalle luonteelleni. Tällä hetkellä opettelen tekemään ohjelmia uudella Mazak HCN -koneelle. Työ on mielenkiintoista, koska siinä pääsee ratkomaan erilaisia ongelmia. On hienoa nähdä työnsä merkitys osana isompaa kokonaisuutta, esimerkiksi paperikoneissa, laivoissa tai junissa, Sara toteaa.

Työn vaativuus ja tarkkuus motivoivat Mäkelää, joka tunnustaa olevansa vähän perfektionisti. Hän pitää siitä, että työ on itsenäistä ja työympäristö on siisti ja pölytön. Hän ei koe työn olevan raskasta, koska siinä voi käyttää tarvittaessa erilaisia apuvälineitä.

-Olen ollut Pimaticilla koneistajana nyt vuoden verran, ja tunnen löytäneeni unelmieni työn. Ihmisillä on usein turhia ennakkoluuloja koneistusta kohtaan. Toivoisin, että myös nuoret tutustuisivat rohkeammin tähän työhön, Sara kertoo.